Belangrijke basis

Een dak boven je hoofd wordt gezien als een van de eerste levensbehoeften. En die positie in een van de onderste regionen van de zg. behoeftepiramide van Maslow kan ik helemaal plaatsen. Vooral bij het zien van een dakloze op een bankje, versleten dekentje rommelig over het rillende lijf getrokken, voeten er vaak wat onderuit stekend.

Bouwbedrijf Ruyter in Zwaagdijk gaf me een kijkje achter de schermen: hoe houten kozijnen en deuren in eigen huis worden gemaakt en later op de bouwplaats hun definitieve plek krijgen.
Teksten maken voor de site was eigenlijk ook een soort stapelen van stenen.

Bij Van Overbeek Makelaardij gingen de maandelijkse redactievergaderingen over de inhoud van het huis- aan huisblad. Eigenlijk begon pas daarna het écht leuke werk: op bezoek bij huizenkopers en verkopers. Hun verhalen gaven het magazine een persoonlijk gezicht.

Bij Projectontwikkelaar USP Vastgoed draait het vooral om sfeervolle brochures rond nieuwbouwprojecten. Zoals voor Ilpenhof in Ilpendam. Nooit eerder geweten dat hier eeuwen geleden Slot Ilpenstein heeft gestaan, maar een beetje tekstschrijver duikt in de diepte, en zo ook terug in de tijd. De slogan voor het nieuwe project ligt voor de hand:
My home is my castle.

Sommige mensen zouden al blij zijn met een warme slaapplek ergens op een bank.